DO.DO.DO.DO.

CAPSULA

BAR & RESTAURANT / 2014

カプスーラとは、ワインの頭に被せた、シールキャップの事です。あえて、「古さ」を残す事で、「おいしさ」や「豊かさ」を伝えられるのではないかと考えました。
熟成されたワイン、綺麗に使い込まれた調理器具など、経年変化は重要な要素です。古くなった元の部分を熟成されたワインと考え、それに、カプスーラを被せるというコンセプトのレストランです。

 

“Capsula” in Italian refers to the wine-capsule which seals the wine bottle.
As if adding a new wine-capsule to an old bottle, this project consisted of renovating an Italian restaurant with the least necessary addition.
Just how a bottle of wine changes over years and years of maturation, my aim was to keep the “good-old” taste while achieving a new look.
A restaurant’s taste and quality changes over time through innovation and alteration. A subtle change in design, I believe, can enhance that beyond expectation.

Ogikubo,Tokyo,Japan / June . 2014
Total Design : Kei Harada (DO.DO.)
Graphic Design : Masato Ishigami (DAY)
Movie Director : Kei Harada (DO.DO.)
Director of Photography : Kazutaka Fujimoto
Cast : Ao